2023-03-30

Nalka Norres Baggerman

A TRITON MEGÁLLAPODÁST ÍRT ALÁ A NORRES BAGGERMAN GROUP ELADÁSÁRÓL

Frankfurt / Gelsenkirchen (Németország), 2023. március 30. – A Triton által tanácsolt Smaller Mid-Cap Fund I (TSM I) megállapodást írt alá a Norres Baggerman Group ("Norres Baggerman"), az ipari felhasználásra szánt műanyag tömlők vezető európai gyártójának eladásáról a Nalka DACH Investments SA SICAF-RAIF ("Nalka") részére. A felek megállapodtak abban, hogy nem hozzák nyilvánosságra a tranzakció pénzügyi részleteit.

A Triton portfólió részeként a Norres Baggerman az elmúlt öt évben európai piacvezetővé fejlődött az ipari tömlőrendszerek gyártása és műszaki telepítése terén. A vállalat termékeit számos iparágban használják, mint például a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és a gyógyszeripar, a műanyagipar, a fafeldolgozás, a robotika, a folyadékalkalmazások és az energiatechnológia.

A vállalat mintegy 400 embert foglalkoztat, és hat gyártóüzemmel és 15 értékesítési irodával képviselteti magát Európában, az USA-ban és Ázsiában. A Norres Baggerman globális termelési hálózata fontos versenyelőnyt jelent, amely lehetővé teszi a vállalat számára, hogy ügyfeleit világszerte folyamatosan kiváló minőségű és elérhető termékekkel lássa el.

A Triton 2018-ban vásárolta fel a Norres Baggermant azzal a céllal, hogy a vállalatot európai piacvezetővé fejlessze. Ennek érdekében fel kellett gyorsítani a növekedést, erősíteni kellett a nemzetközi terjeszkedést, és a vállalat rendszerszolgáltatóvá fejlődött. A Triton portfólió részeként a NORRES három akvizíciót hajtott végre sikeresen, szerves növekedését körülbelül 10%-ra növelte, árbevételét pedig több mint 170%-kal, jóval 100 millió euró fölé növelte. A vállalat egy világosan meghatározott keretrendszert is létrehozott ESG-szabványainak továbbfejlesztésére.

Andi Klein, a TSM I ügyvezető partnere és vezetője: "Szeretnénk köszönetet mondani Ralf Dahmernek, vezetőségének és a Norres Baggerman minden alkalmazottjának a nagyszerű együttműködésért és jelentős hozzájárulásukért ahhoz, hogy a vállalat a gyakran bizonytalan idők ellenére páneurópai vezetővé váljon az ágazatban. Meggyőződésünk, hogy a NORRES jó helyzetben van a jövőre nézve, és hogy Nalka a megfelelő partner a vállalat sikertörténetének folytatásához."

Ralf Dahmer, a Norres Baggerman vezérigazgatója: "A Triton alapvető szerepet játszott vállalatunk fejlődésében, és biztosította a szükséges támogatást terjeszkedési céljaink sikeres eléréséhez. Szeretnénk megköszönni a Tritonnak az elmúlt évek jó és bizakodó támogatását. Nalka és Norres Baggerman célja ugyanaz, és izgatottak vagyunk, hogy a Nalka család részévé válhatunk. Hisszük, hogy az új együttműködés hatalmas és hosszú távú növekedési potenciált nyit meg, amely ügyfeleink és alkalmazottaink javát szolgálja."

A Norres Baggerman GroupNORRES vállalatról 1889-ben alakult, és különböző anyagok (pl. szilárd anyagok, gázok vagy folyadékok) pneumatikus szállítására szolgáló ipari tömlők fejlesztésére, gyártására és értékesítésére összpontosít különféle alkalmazásokhoz (pl. füst- és porelszívás, mezőgazdaság, élelmiszer- és gyógyszeripar, műanyag- és fafeldolgozás). A vállalat székhelye Gelsenkirchenben (Németország) található, és körülbelül 400 embert foglalkoztat hat gyártóüzemben (DE, CN, US, IT (2), CH) és 15 értékesítési és raktárhelyszínen (CZ, FR, PL, SWE, TW, UK, NL, CH, IT (2), US, HU, RO, DE). További információkért látogasson el ide:www.norres.com

A Tritonról A Triton egy tapasztalt befektetési vállalkozás, amely operatív megközelítést alkalmaz az európai székhelyű középvállalatokba történő befektetéshez négy ágazatban: ipar, szolgáltatások, fogyasztási cikkek és egészségügy. Középpontjában három, egymást kiegészítő "minden időjárástól függetlenül" befektetési stratégia áll: a közepes piaci magántőke (amely bizonyos komplexitásokkal szembesülő, alapvetően stabil vállalatokat támogat), a kisebb közepes piaci magántőke (a Triton platform kihasználása a potenciáljuk alatt működő, jól teljesítő kisebb vállalkozások növekedésére) és a hitel (rövid lejáratú kötvények összetett helyzetekben). A Triton a felelős befektetésekre összpontosít, és hosszú távon jobb vállalatok építésére törekszik. Az Európa-szerte 12 irodával rendelkező Triton tapasztalt befektetési csapattal rendelkezik, amely teljes mértékben integrálódott a West Parkba. A West Park operatív és funkcionális szakembereket alkalmaz, hogy segítse a vállalatokat az átalakulásban. 1997 óta a Triton tíz alapot indított. A Triton portfóliójába tartozó jelenlegi vállalatok összesen mintegy 18 milliárd euró árbevételt érnek el, és több mint 105 000 embert foglalkoztatnak.További információkért látogasson el ide:


www.triton-partners.com

A Nalka-rólA Nalka egy befektetési társaság, amely piacvezető kis- és középvállalkozásokba fektet be Skandináviában és a DACH régióban*. Stockholmi és müncheni irodáival a Nalka független, versenyképes, fenntartható és hosszú távon nyereséges vállalatokat fejleszt elkötelezettség és együttműködés révén. Megalakulása óta a Nalka 28 vállalatba fektetett be különböző iparágakban. A jelenlegi portfólió 10 vállalatból áll, amelyek teljes forgalma meghaladja a 2 milliárd eurót. További információkért látogasson el ide:

www.nalka.com

A Nalka az Interogo Holding része, amely egy svájci székhelyű alapítványi tulajdonú befektetési csoport. Az Interogo Holding befektetési stratégiái magukban foglalják a magán- és hosszú távú részvényeket, az ingatlanokat, az infrastruktúrát és a készpénzt, a Nalka pedig a magántőke-stratégia része. További információkért látogasson el ide:
www.interogoholding.com
*A DACH régióban a befektetéseket a Nalka DACH Investments SA SICAF-RAIF végzi, amelyet az Inter Fund Management kezel és a Nalka Advisors Germany tanácsol.

Amennyiben további információra van szüksége lépjen kapcsolatba velünk.