Kompenzátorok

kompenzátor, fémkompenzátor, szövetkompenzátor, gumikompenzátor információk

Kompenzátorral kapcsolatos az alábbi linkeken talál hasznos információk:

Kompenzátor
Mire való a kompenzátor
Kompenzátor típusok
Az ideális Kompenzátor

Jelenleg az alábbi gumi, fém, szövet, kompenzátor termékekkel állunk vásárlóink rendelkezésére:

A kompenzátor

kompenzátor a modern csővezeték-technológia nélkülözhetetlen elemei közé tartozik. Feladata a vezeték hő tágulás miatti kiegyenlítés. Ezen kívül képes még felvenni a motorok, szivattyúk keltette rezgéseket. A helyi adottságoknak megfelelően lehet kompenzálni az elmozdulásokat, axiális, laterális vagy anguláris irányban.

Keressen fel minket az alkalmazással kapcsolatban, hogy minél részletesebben tudjuk tájékoztatni és személyre szabottan tudjuk ajánlani a különböző kompenzátorokat legyen az fémkompenzátor, szövetkompenzátor, gumikompenzátor.

 

Mire való a kompenzátor?

Egyik nékülözhetetlen eleme a csővezetéknek a kompenzátor, a rugalmas csőkötések, nemesacél hullámtömlők mellett. Fő feladata a hő és a nyomás különbség miatt keletkező tágulások kiegyenlítése. Képes még gáz, ivóvíz, vegyszer, szennyvíz, forrólevegő, füstgáz, gőz vezetésére, rezgés csillapításra, kompenzálásra.

 

Kompenzátor típusok

Fémkompenzátor

fémkompenzátorok egy-, több- vagy sokfalú harmonikatesttel, akár teflon belsővel gyárthatóak. Rengeteg területen van ma már jelen, így például az építőipar, gyógyszeripar, vegyipar, vagyis ahol elengedhetetlen a biztonságos eszközök használata. Több anyagból is készülhet, de a legelterjedtebb a fémkompenzátor.

fémkompenzátor feladata, hogy ellenálljon a legmagasabb üzemi nyomásnak. Olyan helyen alkalmazzák, ahol a szövet vagy gumi társai nem működnének megfelelően.  A Standard fémkompenzátor több paramétere ismeretes, de amennyiben nem talál megfelelőt az igényeihez képest akkor keressen minket bizalommal!

 

Gumikompenzátor

gumikompenzátor fűtőrendszerek, erőművek, klíma és hőcserélő-berendezések, kőolaj-finomítók, vegyipari berendezéseknél használatos kompenzátor. Az alkalmazási körülmények függvényében számos gumifajták jöhetnek számításba a kompenzátor építéshez. Nyomás esetén használható szintetikus szál vagy acélkord anyag. A karima kötései önzáróak.

 

Szövetkompenzátor


A szövetkompenzátor alkalmazása főleg gázhalmazállapotú közegek esetén jöhet szóba. A csatornarendszerek feszültségmentesítésére és elmozdulások felvételére alkalmas axiálisan, laterálisan és angulárisan. A szövetkompenzátor nem teherhordozó elem, alakjukat az igénybevétel és a technológia határozza meg. Ha jó minőségű kompenzátorra van szüksége, tekintse meg kínálatunkat! Forduljon hozzánk bátran, ha egyedi igényei vannak! A kompenzátor képes arra, hogy a különböző cső elemekben, azok meghatározott szakaszaiban a keletkező hő tágulást kiegyenlítse és ennek köszönhetően védje az elemeket a rongálódástól, megelőzzék a balesetet, biztosítsák az optimális működést.

kompenzátor anyaga lehet fém, gumi, szövet, felhasználói helyüktől függően lehetne akár saválló tulajdonságúak is. Anyagaitól függetlenül négy típusba sorolhatóak még:

 

Axiális:

Az axiális kompenzátor jellemzője, hogy csak tengely irányba mozdulhat el.


Angulár:

Az angulár szögkompenzátor a tengellyel egy bizonyos szöget bezáró mozgást képes kompenzálni.


Laterál:

laterál kompenzátor a tengelyükre merőlegesen irányú mozgást képes felvenni. 
 

Univerzális:

Az univerzális kompenzátor  egyszerre több mozgás kombinációjának felvételére képes.

 

Az ideális Kompenzátor

Fontos eleme a kompenzátor a vezetéknek, mivel legtöbb esetben ott van szükség, ahol a csőrendszerben valamilyen hatás következtében méretbeli változás lép fel. Ezért fontos, hogy a legmegfelelőbbet válaszuk ki, de mégis melyik lehet az ideális kompenzátor?

A következő adatokra van szükség a megfelelő kiválasztásában:

  • Beépítési hossz
  • Szállított közeg
  • Üzemi nyomás
  • Üzemi hőmérséklet
  • Mozgás típus / axial, lateral vagy angular /
  • Csatlakozás típusa


Ezeket figyelembe véve kell kiválasztani a megfelelő kompenzátort. Az ideális kompenzátor élettartama jelentősen függ az adott körülményektől!